Що ви бачите на мапі? Саме так — Україна без Криму. Здавалося б — зрада без варіантів. Але не все так однозначно.

У мережі почали розганяти «зраду» — Нова Пошта розмістила на своєму сайті мапу України без Криму. «Нова пошта хоче на Миротворець», — обурився користувач Олексій Батченко і розмістив скрін сторінки компанії з обрізаною мапою України http://bit.ly/30N68kd

Перевірити це особисто можна тільки якщо зареєструватися як клієнт компанії і зайти в особистий кабінет у розділ „статистика“. Там підсвічені регіони, куди клієнт надсилає посилки.

Тут і криється секрет «зради». Справа в тім, що Олексій торгує медичним обладнанням. Відтак йому доводиться мати справу з усіма областями України. З усіма крім Криму за зрозумілих причин. Якщо немає відправлень в будь-який інший регіон — хоч Львів, хоч Харків, хоч Київ — він також не підсвічуватиметься. Тож це не «зрада», а радше недогляд розробників.

Скільки вже було схожих випадків: британський тижневик TheEconomist опублікував на ютубі відеоролик, у якому мапа України зображена без Криму http://bit.ly/2GjUuUo, телеканал СТБ продемонстрував Україну без Криму http://bit.ly/2QHoJey, цієї ж помилки припустилися в Monobank http://bit.ly/35s5WYL, а держреєстр виборців України на мапі об’єднаних територіальних громад позначив Крим як російський «Южный федеральный округ» http://bit.ly/2TOW2Ok

У Новій Пошті, знаючи це, могли врахувати больові для України точки. Що в цьому разі можна зробити? Наприклад, зобразити повноцінну мапу з чітко окресленими контурами України. А в регіонах, де вони не працюють просто так і написати — немає відділень або надсилання тимчасово недоступне.

Крим — це Україна. Це варто затямити як державним органам влади, так і приватним компаніям.

image_pdfimage_print